Ooki (Ookiai Chibi fan de Longeliere 3 december 2006)

Ookiai chibi (spreek uit als: o o ki ai tshi bi)

Roepnaam Ooki (spreek uit als: oeki)

Ooki is het zusje van Momo en heeft in 2008 haar eerste en enige nest gekregen. Ze heeft zeven kerngezonde kittens op de wereld gezet (die de namen van de week in het Japans hebben gekregen), maar helaas wel met een kiezerssnede. Dat was voor ons de reden om niet nog een nest met haar te nemen. Ze is vanaf het begin de knuffelpoes van Meyke geweest en het was dan ook vanzelfsprekend dat ze met haar mee zou verhuizen. Wel samen met een nieuw vriendinnetje, want alleen wonen is geen optie. Ooki is tuttebel, ze doet graag dingen op haar manier, ze is wat bang voor nieuwe dingen en onzeker soms. Ze houdt daarom erg van rustige mensen en is dol op knuffelen.

Ooki heeft een lievelingsdekentje een extra zacht fleece achtig kleedje, waar dit kleedje ook is, onze dame heeft zich er wel in verstopt.

Ookiai chibi is Japans voor mooi klein meisje.

Ooki is helaas op vrijdag 17 januari 2014 vrij plotseling overleden. Het weekeinde daarvoor was ze wat minder actief geworden en kreeg ze een bolle buik. Omdat we dachten dat het obstipatie zou kunnen zijn, zijn we 's maandags met haar naar de dierenarts gegaan, die al snel het idee had dat er veel vocht in haar buikje zat; na een punctie bleek dit inderdaad het geval en helaas, dat vocht bleek "dradentrekkend" en dat kan maar één ding zijn: FIP. Vaak kan dit nog een aantal weken duren, maar bij Ooki ging het razendsnel; ze is heel rustig in haar slaap overleden, slechts een paar dagen na de diagnose…

Voorlopig is Momo verhuisd om Kita gezelschap te houden, want een sphynx kan niet alleen zijn en Kita dus ook niet.